Vacature | Process Manager Payments & Clearing

Vacature | Process Manager Payments & Clearing

Bij SCOUPY kunnen consumenten wekelijks geselecteerde producten goedkoop of zelfs helemaal gratis proberen, door het insturen van hun kassabon. Onafhankelijk van waar zij hun aankoop doen, ontvangen zij (binnen 48 uur) het verschil tussen actie- en aankoopbedrag op hun bankrekening teruggestort. Om dit beoordelings- en betalingsproces (clearingproces) in goede banen te leiden, zoeken wij eennauwkeurige en communicatief vaardige Process Manager Payments & Clearing,die servicegericht en probleemoplossend te werk gaat.

Wat ga je doen? 
Als Process Manager Payments & Clearing ben je verantwoordelijk voor alles wat met het cashback-payment- en clearingproces te maken heeft. Daarnaast heb je een coördinerende taak op het gebied van privacy en persoonsgegevens. Je stuurt een team van enthousiaste collega’s aan én bent de schakel tussen verschillende afdelingen. 

Hoe je dat cheft
Op regelmatige basis beoordeel je kassabonnen via een door ons speciaal ontwikkeld systeem. Hierdoor houd jij zelf vinger aan de pols over mogelijke knelpunten in het proces. Je bent in staat om het automatische proces te monitoren en te optimaliseren, en je zorgt voor een soepele overgang van een handmatig naar een zo volledig mogelijk geautomatiseerd clearingproces. Je checkt dagelijks zelf de betaalbestanden op onregelmatigheden en eventuele fraude. Daarnaast heb je een coördinerende taak op het gebied van de nieuwe wetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming). In deze rol bewaak je binnen SCOUPY de richtlijnen voor privacy en persoonsgegevens en maak je een vertaalslag van wet- en regelgeving naar de praktijk. 

Voor het clearingproces ben je dé supervisor van het clearingteam in Nederland. Je stuurt dit team van 5 aan op kwaliteit en productiviteit, je zorgt voor een optimale bezetting en behandelt vragen van consumenten over ingediende kassabonnen. Daarnaast stuur je een supervisor van een groter team in Oekraïne aan (voertaal Engels). Je zorgt dat deze supervisor op tijd en volledig op de hoogte is van de nieuwe cashback- en spaaracties en geeft feedback om de kwaliteit van hun kassabon-beoordelingen te verbeteren. 

Een rol met veel verantwoordelijkheid dus. 

Musthaves

  • Je hebt minimaal hbo- of mbo-werk- en -denkniveau; 

  • Je hebt aantoonbare ervaring in het aansturen van een team; 

  • Je spreekt én schrijft vloeiend Nederlands en Engels; 

  • Je bent gek op data en je vindt het leuk om hierin te duiken om processen te verbeteren; 

  • Je bent kritisch, nauwkeurig en analytisch; 

  • Je vindt het niet erg om midden in de organisatie te staan; 

  • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent proactief en servicegericht; 

  • Voor spoedgevallen ben je ook in het weekend (en tijdens officiële vrije dagen) beschikbaar; 

  • Je bent humoristisch en enthousiast; 

Van ons, voor jou
De juiste mensen belonen we goed; groei met ons mee en creëer je eigen toekomst. Daarnaast hebben we een bovengemiddeld pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Procedure
We horen graag van je als je nog vragen hebt of verras ons met je sollicitatie: b.vandermark@scoupy.com (Bob) of 06-53807954. 

Vacature | Klantenservice Medewerker

Vacature | Klantenservice Medewerker

Spot on jouw doelgroep bereiken? Think inside the box!

Spot on jouw doelgroep bereiken? Think inside the box!