Voor welke media campagne ga jij?

Voor welke media campagne ga jij?

In dit artikel hebben wij je bijgepraat over hoe je meer uit je media investering kunt halen. Nu gaan we dieper in op de mediacampagnes die je met Sanoma FMCG kunt inzetten. Dit doen we aan de hand van 5 vragen aan Olivier van Vliet, Senior Sales & Retail Manager bij Sanoma FMCG.

Olivier, wanneer zet ik een mediacampagne in? 

Er zijn tal van manieren om je product te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld middels een promo in de supermarkt, tasting op de winkelvloer of via sampling. Wat ik vaak merk is dat penetratie key is voor fabrikanten. Zoveel mogelijk unieke proevers bereiken, dat is het doel. Extra variabelen kunnen zijn dat het product dient te zijn aangekocht om zo in de verkoopcijfers voor te komen en dat, met name bij nieuwe producten, het ook de wens is om aan awareness te werken. Het inzetten van een mediacampagne bij Sanoma FMCG is dan een slimme oplossing.

Wat zijn de opties?

Je kunt bij ons uiteraard kiezen voor een dedicated campagne, echter bieden we ook de optie om een mediacampagne in te zetten waarbij we een aantal merken bundelen. Dit doen we in de vorm van de Scoupy Cashback Parade (elke 4 weken). Het leuke hieraan is dat je een groot crossmediaal bereik ontvangt (mediabereik van ruim 5 miljoen) tegen geringe investering. Samen met andere FMCG-merken deel je als het ware een plekje. Dit scheelt enorm in de kosten en je lift mee op het succes van het snelgroeiende Scoupy. Beiden routes genereren trial en awareness. Bovendien levert een campagne waardevolle data-inzichten op. Met deze aankoopdata kunnen we media-inzet in volgende campagnes nog effectiever maken.

En de dedicated campagne?

Die is tailor made. In de look en feel van je merk. Hierbij kunnen we een brede range aan media inzetten. Het grote voordeel is dat we nauw samenwerken met de sterke merken van Sanoma. Afhankelijk van je marketingdoelstellingen zetten we de meest effectieve media in. Van above en below the line, tot dedicated e-mail met unieke targeting en retargeting, en verschillende vormen van branded content. Zoals een smarticle bijvoorbeeld.

Een smarticle?

Ja, onlangs hebben we daar leuke resultaten mee behaald. Een smarticle ziet eruit als een gewoon nieuwsbericht, maar bevat een commerciële boodschap. Het is in feite branded content met slimme links en clicks. Wij kunnen jouw product bijvoorbeeld koppelen aan een bepaald thema in de rubriek ‘Eten en Drinken’ op NU.nl. Denk aan een thema over de Italiaanse keuken bijvoorbeeld, of over barbecueën. Je komt wat te weten over een bepaald onderwerp dat aansluit bij jouw merk en vervolgens kun je het product via een klikbare coupon meteen gratis proberen via het Scoupy-platform. Hoe gaaf is dat?

Dus, media inzetten!

Zeker. Ook als je geen enorm budget hebt maar wel grote ambities kun je bij Sanoma FMCG een effectieve mediacampagne inzetten. Onze campagnes genereren een groot mediabereik, maar veel belangrijker is dat we consumenten ook bewegen richting een aankoop op de winkelvloer. Bovendien weten we precies wie jouw product koopt. Deze inzichten kunnen we vervolgens weer gebruiken om je marketing effectiever in te zetten. Dat maakt het geheel mooi rond en de investering meer dan waard.

Wil je meer weten over de mediacampagnes van Sanoma FMCG? Neem contact op met Olivier: o.vanvliet@scoupy.com, 06 – 340 29 259.

10 miljoen mijlpaal voor Scoupy

10 miljoen mijlpaal voor Scoupy

Maak je campagne effectiever door perceptie based targeting

Maak je campagne effectiever door perceptie based targeting