Trial & awareness genereren tijdens events doe je zo

Trial & awareness genereren tijdens events doe je zo

De Huishoudbeurs en de Negenmaandenbeurs komen er weer aan en de voorbereidingen voor de Libelle Zomerweek zijn inmiddels ook in volle gang. Hoe genereer je succesvol trial & awareness tijdens deze events? We vragen het aan Francis Otten (productmanager events).

Francis-1.jpg

Hoi Francis, vertel eens!

Natuurlijk wil je het liefst een impactvolle stand op events als de Huishoudbeurs en de Negenmaandenbeurs, maar er zijn meerdere manieren om jouw doelgroep te bereiken. Wij hebben samen met RAI Amsterdam, Effective en SCOUPY de handen ineengeslagen en bieden nu awareness én trial aan via een unieke shopper.

Hoe werkt dat dan? 

Nou… Samen vullen we een shopper vol relevante producten met een winkelwaarde van minimaal €20,-. Vervolgens promoten wij de shopper en dus jouw product op verschillende verkooppunten op de beurs. Een bezoeker koopt voor €5,- de shopper en krijgt via de Scoupy-app €1,50 cashback. Een onweerstaanbare aanbieding voor bezoekers en een interessante propositie voor fabrikanten. Tijdens de Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs kunnen wij bijvoorbeeld bij 75.000 bezoekers trial realiseren.

En jullie doen toch ook wat met data?

Zeker! Een groot gedeelte van de bezoekers claimt de €1,50,- cashback. Zo verzamelen we profielen die ons inzicht geven in de doelgroep. Vervolgens kunnen we met retargeting deze consument weer benaderen voor herhaalaankopen in een supermarkt naar keuze.

Klinkt goed, belangrijkste vraag: wat zijn de kosten?

Wil je meer weten over ons shopper concept en andere deelname mogelijkheden op events, neem dan gerust contact met me op (francis.otten@sanoma.nl). Je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met je eigen account manager.

Vacature | E-mail marketeer

Vacature | E-mail marketeer

Vacature | Account Manager Activatie FMCG

Vacature | Account Manager Activatie FMCG