Vacature | Account Manager Activatie FMCG

Vacature | Account Manager Activatie FMCG

Logo sanoma FMCG powered by SCOUPY.png

Over Sanoma
Sanoma is het bedrijf met het meest toonaangevende media portfolio in Nederland, met unieke mediamerken zoals NU.nl, AutoWeek, Donald Duck, Fashionchick, Flow, Libelle, LINDA., Margriet, Startpagina, Tina, Viva, vtwonen, Veronica Magazine en SCOUPY. Sanoma maakt deel uit van de beursgenoteerde Sanoma Group: een media- en educatie bedrijf, dat informatie en entertainment verzorgt voor miljoenen mensen in meerdere Europese landen. 

Het FMCG Team     
Per 1 juli 2018 is het marketing-activatie platform SCOUPY toegevoegd aan het portfolio van Sanoma. Met haar gratis app bereikt SCOUPY inmiddels meer dan 2 miljoen deelnemers die kunnen profiteren van de cashback- en spaaracties van A-merken op het platform. De combinatie van media (awareness) en het heel gericht kunnen realiseren van aankopen (penetratie) zorgen al voor een unieke propositie, maar door het verzamelen van data van kopers en deelnemers kunnen ook nog eens uitgebreide en relevante inzichten worden gegenereerd en aangeboden. Een unieke totaaloplossing voor fabrikanten en retailers die hun innovaties willen testen, hun merk willen laten groeien en media investeringen te targeten op basis van het werkelijke aankoopgedrag van consumenten. 

Daarom heeft Sanoma rondom deze totaalpropositie een team geformeerd, dat zich speciaal richt op klanten in het FMCG-segment. Het Sanoma FMCG-team kan met al haar media-middelen, -tools en technieken klanten écht helpen meetbaar het maximale uit hun media- en marketingbudgetten te halen. Wij bereiken, begrijpen en bewegen consumenten van onze A-merk klanten. 

Voor dit team zijn we op zoek naar een Senior Account Manager Activatie. 

Impact
Als Senior Account Manager Activatie ben je verantwoordelijk voor de commerciële samenwerking met diverse FMCG-klanten. Als gelijkwaardig gesprekspartner weet je wat er speelt in de FMCG-wereld, ken je de marktverhoudingen en neem je verantwoordelijkheid voor een sales target bij de aan jou toegewezen klantenportefeuille. 

Iedere inzet van SCOUPY-tools levert een aanzienlijke hoeveelheid customer data op. De uiterst concrete en klantspecifieke consumenteninzichten die we daarbij verzamelen, bieden een heel nieuw pallet aan kansen en mogelijkheden: van retargeten op specifieke doelgroepen of individuele consumenten ter stimulering van herhalingsaankopen tot het uitvragen van productreviews en opdoen van kennis. Middels consultative selling ben je in staat om de werkelijke doelstellingen te achterhalen bij je klanten, voornamelijk bestaande uit Marketing- en Brand Managers bij A-merken. Je weet steeds een relevante en ideale totaaloplossing te bieden. 

De verhouding relatiebeheer vs. acquisitie ligt op ca. 40/60. Je rapporteert aan de Sales Manager van jouw team. 

Wat breng je mee

  • Minimaal HBO werk en- denkniveau; 

  •  3+ jaar sales/accountmanagement ervaring binnen de FMCG branche;; 

  • Kennis van en ervaring in het FMCG landschap; een eigen netwerk is een sterke pré; 

  • Commercieel, assertief, zelfstandig, resultaatgericht, creatief en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel; 

  •  Intelligent, ondernemend en ambitieus; 

  • Zelfbewust, zelfkritisch, coachbaar, met veel zelfvertrouwen, een prettige collega; 

  •  In staat om overzichtelijk en gestructureerd te werken in een compleet CRM systeem. 

Wat hebben we voor jou:
In de enorm snel veranderende FMCG markt wint ons FMCG-team met onze proposities iedere week aan relevantie. We werken voor bijna alle sterke merken in de markt. Met onzeinnovatieve data-driven marketingmodellen en de uitgebreide activatie- en media concepten zijn we heel hard aan het groeien. Samen met de diversiteit aan mogelijkheden binnen de markt is de ambitie en potentie enorm. De mensen die bij ons passen zijn altijd ondernemend, nemen initiatief en hebben een grote eigen verantwoordelijkheid. 

De juiste mensen belonen we goed; groei met ons mee en creëer je eigen toekomst. Daarnaast hebben we een bovengemiddeld pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Procedure
We horen graag van als je nog vragen hebt of verras ons met je sollicitatie: a.vandervoort@scoupy.comof 06-46305040

Trial & awareness genereren tijdens events doe je zo

Trial & awareness genereren tijdens events doe je zo

The future of FMCG - Scoupy @ Emerce eDay

The future of FMCG - Scoupy @ Emerce eDay