Hoe online reviewing de dialoog opent met de kopers van jouw product

Hoe online reviewing de dialoog opent met de kopers van jouw product

Consumenten delen maar wat graag hun online mening in de vorm van een review. Van vakantie tot wasmachine; er zijn genoeg producten te noemen die uitgebreid gereviewd worden. Echter blijft het online reviewen van fast moving consumer goods achter, vergeleken met andere productcategorieën. 

Maarten Vlasveld (Sales Manager Data & Insights) legt uit waarom online reviewing juist voor de FMCG-branche interessant kan zijn.  

Maarten vertel, hoe belangrijk zijn online reviews voor FMCG? 

Heel belangrijk. Als fabrikant wil je graag in contact komen met jouw doelgroep en de dialoog aangaan. Wat vinden mijn kopers belangrijk? Wat kan beter? Als jij een koelkast koopt van €500,- ben je sneller geneigd om je mening achter te laten, dan wanneer je een rolletje pepermunt koopt. En dat is opmerkelijk, want we kopen één keer in de vijftien jaar een koelkast en in diezelfde periode geeft een gemiddeld gezin ruim €60.000 uit aan boodschappen. Bij hettestpanel.nl spelen we daarop in en helpen we onze klanten met waardevolle inzichten. Wij activeren testers en stimuleren ze om online hun mening achter te laten.

Hoe werkt dit precies?

Hettestpanel.nl heeft een betrokken community van panelleden en testers die graag relevante feedback geven over een product, merk of dienst. Wij vragen aan onze community of ze na het testen van een product hun mening willen delen. Dit kan zijn in de vorm van een review, maar bijvoorbeeld ook door middel van een post op social media. Deze feedback kun je als fabrikant vervolgens gebruiken om de dialoog met de consument aan te gaan en ze fan te maken van jouw product.

Klinkt goed. Is zo’n review objectief?

Jazeker. Wij weten van onze base of ze geïnteresseerd zijn in bijvoorbeeld chocola, luiers of schoonmaakmiddelen. Dit kunnen we onder andere baseren op basis van hun aankoopgedrag in het verleden of on- en offline leesgedrag. Het is dus altijd een relevante doelgroep die jouw product gaat testen, met kennis van de productcategorie. En juist die consumenten zijn betrokken, eerlijk en kritisch, waardoor je als fabrikant objectieve en waardevolle inzichten krijgt. 

Tijd voor fabrikanten om in te stappen?

Absoluut! Een online review opent de dialoog tussen jou en de kopers van jouw product; door middel van online reviewing kun je jouw klanten echt ambassadeurs maken. 

Waar kunnen geïnteresseerden terecht?

Zojuist is onze vernieuwde zakelijke website gelanceerd. Hier vind je alle oplossingen die hettestpanel.nl klanten te bieden heeft: zowel activatie ten behoeve van online reviewing, maar ook andere mogelijkheden die helpen jouw commerciële boodschap te versterken en je doelgroep te overtuigen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van online reviewing? Neem contact op met Maarten: m.vlasveld@scoupy.com
Meer visibility? Think inside the box...

Meer visibility? Think inside the box...

Zet effectief je marketing in met Sanoma FMCG (video)

Zet effectief je marketing in met Sanoma FMCG (video)