Vacature | Klantenservice Medewerker

Vacature | Klantenservice Medewerker

Ben jij oplossingsgericht, communicatief sterk en zet jij nét dat ene stapje extra voor onze users? Dan is deze functie als Klantenservice Medewerker echt iets voor jou.

Wat ga je doen
Als medewerker van onze klantenservice ben jij de oren en ogen van het bedrijf en het eerste contact met onze base die inmiddels uit meer dan 2 miljoen users bestaat. Je behandelt klantvragen en klachten via verschillende klantkanalen zoals e-mail, telefoon en social. Het grootste gedeelte (90%) van dit contact gaat via e-mail. Het is dan ook belangrijk dat je jezelf goed kunt uitdrukken in foutloos Nederlands en dat je oplossingsgericht te werk gaat. 

Jij bent degene die ervoor zorgt dat onze users een goed gevoel overhouden aan hun contact met SCOUPY. 

Musthaves

  • Je hebt minimaal hbo- werk- en -denkniveau;

  • Je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar, werktijden zijn in overleg;

  • Je hebt enige ervaring in dienstverlening;

  • Je bent servicegericht en commercieel ingesteld;

  • Je hebt een uitstekende mondelinge en schriftelijke kennis van de Nederlands taal;

  • Microsoft Office kent geen grote geheimen voor je;

  • Je bent oplossingsgericht, punctueel en communicatief sterk; 

  • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving;

  • Je bent flexibel en hebt gevoel voor humor;

Van ons, voor jou
Binnen SCOUPY bestaan er ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling in lijn met de snelle groei van de organisatie. Hier kun je, met jouw vakkennis, creativiteit en professionele kwaliteiten, écht het verschil maken. De juiste mensen belonen we goed; groei met ons mee en creëer je eigen toekomst. 

Over SCOUPY
In ruim 7 jaar tijd is SCOUPY van een prijswinnende startup doorgegroeid naar Nederlands’ grootste marketing- en activatieplatform voor de FMCG-branche. SCOUPY is een zelfstandig, nog steeds snelgroeiende scale-up en is onderdeel van het mediabedrijf Sanoma Netherlands.

SCOUPY brengt consumenten, fabrikanten en retailers op innovatieve wijze bij elkaar op een online platform. Voor consumenten draait dit om het proberen van producten met cashback (geld-terug-acties), het delen van ervaringen en het ontvangen van unieke voordelen op boodschappen (sparen, boxen en meer). Voor onze klanten biedt het de mogelijkheid om snel en gepersonaliseerd honderdduizenden kopers te bereiken, te leren kennen en aan te zetten tot het doen van aankopen in een willekeurige supermarkt.

SCOUPY kenmerkt zich door een ondernemende, innovatieve, open en transparante cultuur, waarin een brandende ambitie, creativiteit, werkplezier en persoonlijke verantwoordelijkheid voorop staan. Vanuit een prachtig kantoor, vlakbij het station in Hoofddorp, werken ca. 70 professionals met passie aan de toekomst van marketing en media binnen FMCG. 

Procedure
We horen graag van je als je nog vragen hebt of verras ons met je sollicitatie: b.vandermark@scoupy.com (Bob) of 06-53807954.

Live contact met je doelgroep tijdens events in 2019

Live contact met je doelgroep tijdens events in 2019

Vacature | Process Manager Payments & Clearing

Vacature | Process Manager Payments & Clearing